Vagyonvill, hikvision, riasztóberendezés
Súlymérés egyszerűen Hikvision kamerákkal
2017-12-08
Ingyenes élő webkamerás közvetítés
2018-02-22

Poggyászt kezel a videó megfigyelő rendszer

videó megfigyelő rendszer
Laikusan azt gondolhatjuk, hogy a videó megfigyelő rendszerek elsősorban biztonsági céllal működnek, őriznek és védik vagyonunkat. A mai rendszerek a képfeldolgozó mesterséges intelligenciával összekötve ettől bizony sokkal többre képesek. Például előrejelzéseket generálnak, vagy a rögzített képet elemezve képesek következtetéseket levonni és ezeknek megfelelő jelzéseket küldeni. Jó példája ennek a reptereken használt megoldás, amely figyelmeztet a poggyászkezelés aktuális teendőire, beavatkozást kérve a problémás esetekben.

A gördülékeny működés megnyugtató az utasok számára

A repülőtéri biztonsági rendszer elsődleges célja, hogy az utasok biztonságban elérjék céljukat (legyen az a reptér elhagyása illetve a járatokra való felszállás). A hosszabb-rövidebb járatokról leszálló fáradt utasok arra vágynak, hogy a poggyászuk gyors megszerzése után végre haza indulhassanak, ezért nagyon csalódottak, esetenként dühösek lesznek, ha a csomagokra való várakozási idő megnő.

Ez a probléma leginkább a poggyász kezelő rendszer hibájából fakad, ugyanis előfordulhatnak bizonyos incidensek (például a csomagok feltorlódása) amelyek akadályozzák a csomagszállító szalag mozgását. Bár a szállítószalag leállása a legtöbb esetben szükséges, sajnos gyakran fordul elő hamis riasztás. A repülőtéri alkalmazottak minél gyorsabban ismerik fel a téves riasztást, annál kevesebb időt okoz egy-egy ilyen fennakadás, ellenkező esetben a folyamat igencsak időigényessé válhat, ami az utasok frusztrációjához vezet.

A gyors problémamegoldás kulcsa az előjelek felismerése

A csomagjaikra türelmetlenül váró utasok könnyen nyugtalanná válnak, ami további problémák kialakulásának forrása lehet. Célszerű ezért ezeket a problémákat a lehető leggyorsabban megoldani, azonban a jelenlegi poggyászkezelő rendszerek nem képesek pontosan felfedni a hibák okát és helyét.

Egy modern videomegfigyelő rendszere azonban hozzásegíthet a poggyászokkal kapcsolatos problémák gyors elhárításához, elkerülve ezzel a további bonyodalmak kialakulását. A videó megfigyelés (VMS) és a poggyászkezelő rendszerek (BHS) integrálásával a rendszer képes azonosítani a problémát, lehetővé téve ezzel a személyzet számára a gyors hiba elhárítást és a visszaélések megelőzésének lehetőségét.

A videó megfigyelő rendszer figyelmeztet, ha problémát érzékel

A rendszer többek között képes különböző figyelmeztetéseket küldeni a kezelő személyzet részére, beazonosítva a riasztás pontos helyét, és a kiváltó okot, lehetővé téve ezzel a gyors és hatékony hibaelhárítás lehetőségét a poggyász kiadó térben. A kiszolgáló személyzetet előzetes tájékoztatásával elkerülhető az emberek feltorlódása a poggyász kiadás lelassulása miatt, ezáltal csökken a lehetséges incidensek kialakulása, hiszen a személyzetnek nem kell hosszadalmas és sokszor eredménytelen hibakeresést folytatni.

Ezeknek az okos videó megfigyelő rendszereknek van azonban még egy nagyon hasznos funkciója, mégpedig, hogy a segítségükkel a tömeg elemezhető. Így például a poggyászok feltorlódása esetén a a probléma gyors megszüntetésével a biztonsági személyzet megteheti a kellő intézkedéseket az emberek összetorlódása és a tömeg kialakulása ellen. A rendszer képes felismerni a kialakuló tömeget, megkülönböztetni a közelben lévő tárgyakat az emberektől, jelezni a lehetséges elakadási pontokat és elemezni a haladási irányokat.

A tömegek ellenőrzésének elősegítése minden repülőtéren kiemelt fontosságúnak kell lennie, mivel az ingerlékeny utasok és a késések bizonyítottan rossz kombinációt alkotnak. A videomegfigyelő rendszer és a poggyászkezelés integrálása segíthet csökkenteni a csomagokra történő hosszú várakozást, ezáltal növelve a biztonságot, hiszen így kellő időben reagálhatnak a felmerülő veszélyekre a poggyász felvétel területén.

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!    Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
    Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.
    Ön is szívesen látna hasonlóan hasznos előjelző rendszert, ami kontrollálja vállalata munkafolyamatait?

    Cégünk ilyen megfigyelő rendszerek tervezését és telepítését végzi. Kérje ki tanácsainkat, hívja munkatársunkat ezen a telefonszámon!
    (+36) 46 / 414 - 050