Mi várható 2020-ban? – 7 meghatározó biztonságtecnikai trend
2020-02-27
A néma gyilkos – Szén Monoxid (CO)
2021-11-04

Tippek utazáshoz – Így védd meg a személyes adataidat!

Idén legtöbbünk a belföldi utazást választja, de ez nem jelenti azt, hogy az adatainkra kevésbé kell vigyázni míg úton vagyunk! Valljuk be, kütyü függők lettünk. Tablet, telefon, laptop valamelyik biztos elérhető távolságban van most is, és ezeket az eszközöket a nyaralásra is magunkkal visszük. (A mobilt biztosan, hiszen hogy máshogy készülnének el azok a fröccs-lángos-strand képek! ) A modern technika segít kapcsolatban maradni a világgal, éppen ezért kiemelt fontosságú a személyes adatok védelme, főleg csúcs időszakban, mint például a mostani hosszú hétvégén is! Szabira pedig azért megyünk, hogy pihenjünk, és ne a tolvajok és csalók miatt aggódjunk.

Az alábbi tippek ebben segítenek neked, ezért ezeket mindenképp írd fel a csekklistádra:

 • Csak a legszükségesebb iratokat vidd magaddal. Így minimálisra csökken az esélye, hogy minden iratod egyszerre vész el.
 • Ne posztold ki előre a közösségi médiás oldalakon az utazási terveidet! Nagyon sok bűnöző vadássza az ilyen információt, hiszen így előre tudják mikor nem tartózkodsz majd otthon.
 • Használj erős jelszavakat! A születési dátum és az 1234 kódokat ideje lecserélni és beállítani a mobilodon az ujjlenyomat leolvasásos vagy az arcfelismeréses azonosítást.
 • Kapcsold be a telefonod helymeghatározó funkcióját (Find My Phone), sosem tudhatod mikor veszed hasznát ennek a funkciónak.
 • Mentsd le az adataidat egy külső meghajtóra, amit otthon egy biztonságos helyen tartasz.
 • Kapcsolj ki minden automatikus fájlmegosztó alkalmazást mielőtt útra kelsz
.
 • A nyilvános wifi hálózatok nem biztonságosak! Ne innen intézd a banki utalásokat és netes vásárlásokat. Utazás előtt érdemes ezeket is elintézni.

 • A mai fejlett eszközök (mobiltelefon, laptop, tablet) sok szempontból megkönnyíti az életünket és a legtöbbször nem is teljes már nélkülük az utazás. Azonban ennek ára van, hiszen növekszik a kockázata az elektronikus eszköz és a személyes információk eltulajdonításának. Ebben az útmutatóban olyan tennivalókat osztottunk meg veletek, melyek hozzásegítenek a biztonságos utazáshoz. Noha ezek a tippek sem tesznek sebezhetetlenné a támadások ellen, azonban a megelőzés és óvatosság minimálisra csökkenti a támadások esélyét.

  Kérdése, véleménye van? Küldje el most!   Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
   Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.
   Többet szeretnél megtudni az adataid védelméről?

   Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére. Kérd ki tanácsainkat, hívjd munkatársunkat ezen a telefonszámon!
   (+36) 46 / 414 - 050