GPS nyomkövető
Költségcsökkentés a GPS-el?
2016-06-03
Vagyonvill, elektromos tűz
Az elektromos tűz megelőzése!
2017-02-03

A riasztó feltalálása

riasztó feltalálása

A riasztó feltalálása

Tudtad, hogy a világ első riasztó rendszerét 1853-ban szabadalmaztatták? A feltaláló Augustus Russell Pope volt a Bostonbeli Sommerville-ben.
Pope szerkezete a mai rendszerekhez képest egyszerűnek tűnhet, zsenialitása azonban pont ebben rejlik. Szerkezetében minden ablak és ajtó külön egységként kapcsolódott egy áramkörbe, ha kinyitottak egy ablakot vagy ajtót az áramkör lezárt és mágneses rezgést hozott létre a rendszerben. Ez az elektromágneses vibráció szólaltatta meg a hozzá csatlakoztatott réz csengőt. A rendszer további különlegessége, hogy csupán az ablak vagy az ajtó bezárásával nem lehetett hatástalanítani a rendszert, erre egy külön kapcsoló állt rendelkezésre.

Később Edwin Holmes, aki megvásárolta a szabadalmat, továbbfejlesztette a riasztókat. Elkezdte a tömeges riasztógyártást, majd felhasználta az Edison által feltalált távírót és a telefont is, hogy tökéletesítse a riasztókat. Ő volt az első, aki vagyonvédelmi távfelügyeleti riasztórendszert hozott létre. Holmes 1880 tájékán kifejlesztette a vezetékek szabotázsvédelmét, méghozzá annyira tökéletesen, hogy ezeket a módszereket szinte a mai napig alkalmazzák a riasztószerelések során.

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!    Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
    Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.