videó megfigyelés
5 technológia, ami átformálja a videó megfigyelést
2017-08-02
riasztórendszerek telepítése, Kibertámadások ellen
Kibertámadások ellen itt a megoldás!
2017-10-30

Veszély leselkedik az otthonainkra?

riasztó

Veszélyben a borsodi otthonok!

40.000 lakás van veszélyben Miskolcon! A Tiéd is köztük van?
Ugye, nem? Vagy ha mégis, cikkünkben arra keressük a választ, mit tehetsz, ha otthonod biztonságát a topra szeretnéd emelni. Senkinek nem hiányzik, hogy délután hazaérve hűlt helyét találja értékeinek, amiért tisztes módon megdolgozott. Még rosszabb, ha a személyi biztonság is csorbát szenved. Ne hagyd, hogy szeretteidet rosszindulatú személy fenyegesse akár csak egyetlen percig is!

Ingatlanok biztonsági helyzete, bűnözési ráta, távfelügyelet, riasztó és videómegfigyelő rendszer.

A vagyon elleni bűncselekmények a leggyakoribbak közé tartoznak hazánkban. A tavalyi évben 95 411 ilyen történt, és ezek a típusú bűnesetek zavarják a legjobban az embereket. Természetesnek hangzik, hiszen mindenkinek saját privát szférájaként érzékeli otthonát, illetve az ott fellelhető dolgok értéke nem csupán forintban kifejezhető. életünk során sokszor kemény munkával összehozott ingóságok eltűnése igen érzékeny veszteség.

A károkozás persze összefügg az adott környék “adottságaival”. A kevésbé biztonságos helyeken vélhetően szegényebb réteg lakik, így kisebb az elkövető által okozott kár, míg a jobb környékeken durvább módszerekkel dolgoznak, és nagyobb kárt tudnak okozni a betörők. Évente 100-150 lakásbetörés történik Miskolcon, és ez azt jelenti, hogy három naponta betörnek valahova, ez elég ijesztő ugye? Hátha még azt is hozzátesszük, hogy egy gyakorlott betörő 15 másodperc alatt képes kinyitni egy bezárt ajtót.

Megkérdeztük a betörőket!

Feltettünk néhány kérdést büntetésüket töltő betörőknek, hogy megtudjuk, mennyire tartják őket vissza a biztonságtechnikai rendszerek? Ilyen kérdéseket tettünk fel és ezeket a válaszokat kaptuk:

– Mi tesznek ha “munka” közben megszólal a riasztó? – AZONNAL elhagyják az ingatlant!
– Vissza tartják őket a videó megfigyelő KAMERÁK? – IGEN!
– Hogyan jutottak be az épületekbe? – Legtöbbször egy NYITVA FELEJTETT ajtón vagy ablakon keresztül.
– Mi volt az első dolog, ami után KUTATNI kezdtek a házban? – ékszer, elektronikai berendezések, KÉSZPÉNZ, bankkártyák, fegyverek.
– Hol keresték az értékeket? – MINDENHOL! Tűzhely, fagyasztó, akvárium, könyvespolcok müzlis dobozok.
– Milyen az „IDEÁLIS” ingatlan? – A rablók szeretnek láthatatlanok maradni ezért egy ÁTLÁTHATATLAN kerítés, illetve DÚS növényzet kedvező feltételeket biztosít.

Mit tehetsz azért, hogy otthonod ne tartozzon a betörők potenciális célpontjai közé?

Ha követed ezeket, akkor jó eséllyel hatásosan védheted meg otthonodat és értékeidet. A folyamatos megfigyelés és dokumentálás mellett a riasztó és videómegfigyelő rendszerek képesek visszatartania rosszindulatú személyeket.
Az online videokamerás rendszerek könnyen kezelhetőek, kényelmes és hatékony védelmet tesznek lehetővé. Ajánljuk figyelmébe az általunk beépített riasztó rendszert, ami megyénkben az első mobil alkalmazással kezelhető riasztó rendszerként állt rendelkezésre, s rendszeresen fejlődik. Gyors és egyszerű a használata, ráadásul a téves riasztások száma elhanyagolható. Sőt, a házi kedvence, kutya, cica sem jelentenek problémát a rendszer számára.

Egy ilyen megbízható, egyedi igényekhez igazított riasztó rendszer a biztonság alapja. Alapvető funkciója, hogy a betörők által kedvelt behatolási utakat figyelje, mint például a pince vagy egy kevésbé szem előtt lévő hátsó bejárat.

Egy riasztó rendszer kamerákkal kiegészítve prémium szintre emeli a TE személyes biztonságodat, illetve védi otthonodat és értékeidet. Számos okos funkcióval rendelkezik, például riasztás esetén telefonos értesítést küld, távirányítással történő ki illetve bekapcsolásra van lehetőséged, továbbá távfelügyeletre is csatlakoztatható. Hogyha ez még mind nem lenne elég, jó ha tudod, megjelenésük is tökéletesen illeszkedik a kialakított belső terekhez, ily módon minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a szép külső intelligens belsőt takar.

A videó rendszerek sokkal okosabbak, mint gondolnád!

A megfigyelt területről küldött képek élőben megtekinthetők okos telefonról, tabletről. Nem jelent számukra akadályt az erős napfény vagy a teljes sötétség, sőt a beépített lézerrel akár 250 méterre is ellátnak. Mozgásérzékelés esetén képet küld e-mailben, felismerhetőek a rendszámok, arcok, képes embereket számlálni, folyosó módban működni, vonalátlépést figyelni, hogy csak egy párat említsek a számos funkció közül.

A kamerák nyilván hálózaton kommunikálnak, ezért felmerülhet a kérdés, hogy illetéktelenül hozzá lehet férni a kamerák információihoz? A válasz természetesen nem, a kamerák jelszavas védelemmel és titkosítással vannak ellátva. Sőt, még attól sem kell aggódni, hogy egy betörés alkalmával elviszik a rögzítőt, mert nem szükséges a megfigyelni kívánt területen elhelyezni a rögzítő egységet.

Szinte bárhol, bármilyen számítógépről, táblagépről, okos telefonról elérhető a világon az internet segítségével.

IP kamera és javasolt felhasználási területei:

 • Otthonod és nyaralód védelmére, szemmel tartására. Gondolj csak bele, mibe kerül a távoli nyaralóhoz csak azért elutazni, hogy ellenőrizd minden rendben van-e! Ebből az is következik, hogy távoli vízparti nyaraló környékén ellenőrizheted az ottani időjárást is, ha egy borús napon nem tudod eldönteni, vajon elindulj-e. Csak megnézed a kamera képét, vajon áll a víz az udvaron, vagy hétágra süt a nap?
 • Erdészeti, vadvédelmei megfigyelésre
 • Szabadidő központok népszerűsítésére. Ha a képét webkameraként kiküldöd az internetre, a honlap látogatói könnyebben kedvet kapnak az élményhez.
 • Önkormányzatoknak települések főútjainak figyelésére, vagy a város népszerűsítése érdekében – Rendőrségnek bűnmegelőzés céljából, térfigyelő kamera rendszerként.
 • Boltok, cégek számára: mindenki kerülhet olyan helyzetbe amikor jól jön a “3.szem” a tolvajok távol tartására csupán a puszta látványával is.
 • Egyedül hagyott kiskorú gyermek, időskorú szülők, rokonok figyelésére
 • Fejlett videó kaputelefonként, mert beépített mikrofonjának és hangszórójának köszönhetően kétirányú hangkommunikációra is képes.
Kapucsengő helyett, menő és biztonságos… – Szeretnél egy okos kaputelefont?

Az új generációs eszközök széles választékban érhetők el, így a felhasználók több típus közül választhatnak, legyen szó egy lakásról vagy akár több ezerről. Frappáns megoldás az elmulasztott hívásokhoz társított képrögzítés, melyet élőszavas üzenettel egészíthet ki a kapunál álló. A rendszer memóriájából bármikor előhívható az elmulasztott becsöngetések listája éppúgy, mint a létrejött hívások jegyzéke. Nem csak okos, esztétikus is!

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a külcsínre, a belső tér kialakításához igazodó dizájnt álmodtak meg rendszereikhez, így ezek a modern megjelenésű eszközök több színben és anyag variációban is elérhetőek. Az érintőkijelzős beltéri egységek esztétikusan kialakított állapotkijelző LED-ekkel, illetve rejtett mikrofonnal vannak ellátva. Bejövő hívás és üzenet híján a képernyő sötét, de a burkolatba süllyesztett érintőgombokkal ekkor is nyitható a kapu, vagy megtekinthetők a kameraképek. Jó hír, hogy a tablethez szokott felhasználók teljesen otthon érezhetik magukat a kaputelefon használatakor.

Távfelügyelet:

24 órás kivonuló szolgálat
A távfelügyelet elsődleges célja a betörés megszakítása nem a bűnözők helyszíni elfogása. A távfelügyeleti szolgáltató elsődlegesen a személyek és a házban lévő tárgyak biztonságát szavatolja. Elsődleges feladatuk leellenőrizni, hogy valós vagy téves riasztásról van szó, a távollévő ügyfél nyugalma érdekében. Tényleges betörés esetén a járőrszolgálat megzavarhatja az elkövetőt, illetve a helyszínen maradva biztosítja az ügyfél megérkezéséig az épületet, pl. megakadályozhatják, hogy teljesen kirámolják a lakást vagy hosszasan kutassanak.

Az is gyakran előfordul, hogy a bűnözők csak előre letesztelik, történik-e reagálás a riasztó jelzésére, és ha igen, akkor odébbállnak. Ne feledd! A betörő sem tudhatja, hogy a járőrszolgálat éppen merre tartózkodik, ezért inkább könnyebb prédát keres!

Az leghatékonyabb védelmet a fentebb leírt eszközök kombinált használata jelenti. Ha a riasztót kiegészíted videós megfigyeléssel, és távfelügyeletet is igénybe veszel, akkor csúcs biztonságot szavatolhatsz otthonodnak, családodnak és értékeidnek. Házad egy olyan várkastélyhoz lesz hasonlatos, ami egyszerre gyönyörű és kényelmes, de ennek ellenére lehetetlen bevenni…

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!  Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
  Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.