Seuso kincseire a legmodernebb technika vigyáz
2018-03-19
Biztonságos társasházak – OTP Business Társasházi Pályázat 2018
2018-05-07

A legjobb biztonságtechnikai rendszer gazdiknak

Gondolkodott már rajta hogyan tudná összehangolni riasztó rendszerét virgonc házi kedvencével, aki imád fel-alá rohangálni a lakásban, amikor Ön nincs otthon? Megmutatjuk hogyan működik egy kisállat immunis passzív infra szenzor (PIR), azaz a legjobb biztonságtechnikai rendszer gazdik számára!

Vajon beindul-e a riasztó a háziállatokra?

Talán ez a leggyakoribb kérdés amivel találkozunk, amikor szóba kerülnek a kis kedvencek. A kérdésre a válasz természetesen nem, ha a lakás kisállat immunis érzékelőkkel védett. A hagyományos érzékelők nem tudnak különbséget tenni ember és állat között, azonban a speciális, kisállat immunis érzékelők észreveszik a különbséget. Itt rögtön szeretnénk egy másik tévhitet is eloszlatni, miszerint ezek az érzékelők mozgást érzékelnek. Valójában ezek a speciális érzékelők NEM a mozgást érzékelik, a feladatokat egy hőérzékelő és egy kiértékelő elektronika látja el.

De hogyan tudja az érzékelő megkülönböztetni az állatokat az emberektől?

Emlékeznek az első Predátor film jelenetére, amikor a Predátor infravörös látásával könnyedén kiszúrta Scharwzit és kommandós társait az éjszakai esőerdőben? Nos, valahogy így kell elképzelni ezeknek az érzékelőknek a működését is. A passzív infravörös szenzor (PIR) valójában a mozgó emberi test (vagy állat) által kibocsátott hőnek a környezet hőmérsékletére való hatását érzékeli.

Testhőmérsékleti különbségek

Na de térjünk most vissza a házi kedvencekhez. Mivel ezek az érzékelők a testhőmérsékletet érzékelik ezért nézzük át a a leggyakoribb házi kedvencek testhőmérsékletét: Cicusok: 38,5–39,5 °C Kutyusok: 38–39 °C Nyuszik: 38,5–40 °C Tengerimalac: 37,2–39,5 °C Egérkék és patkányok: 37,5–38 °C. Ezeket a háziállatokat kell tehát a kisállat immunis érzékelőnek figyelmen kívül hagynia amikor az állat a védett térben mozog, viszont ugyanilyen pontossággal kell jeleznie az emberi mozgást, a behatolót.

„Gyakran tapasztaljuk, hogy a gazdik nem kapcsolják be riasztó rendszerüket, tartva attól, hogy a háziállataik mozgása beindítja a rendszert és hamis riasztást generál. Ezzel őrületbe kergetve a szomszédokat, az állatokról nem is beszélve.”

Mi azonban minden büszke gazdit arra buzdítunk, hogy előrelátóan olyan érzékelőkkel szereltesse fel otthonát, ami immunis a kisállatokra. A használaton kívüli rendszer egyrészt pénzkidobás, másrészt nem tudja megvédeni az értékeit. A jól kiválasztott és elhelyezett érzékelő nem korlátozza kedvenceit a szabad mozgásban, így nem kell többé kockára tennie a család biztonságát!

Ön is gazdi? Szakembereink szívesen segítenek megtervezni a megfelelő biztonságtechnikai rendszert!



    Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
    Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.