okos város
Okos városok Magyarországon?
2017-06-29
Uniview kamerák
Made in China a csúcsminőséget jelenti?
2017-07-04

Kémjátékok a otthonainkban?

kémjátékok

Valóra vált rémálom, kémjátékok az otthonainkban?

Egyes modern játékok úgy képesek beszélgetni a gyerekekkel, vagy éppen válaszolni a kérdéseikre, hogy az internetre csatlakoznak, közben pedig olykor kamerával, mikrofonnal kémkednek utánunk.
Történetünk gonosztevői, a Cayla babák olyan játékok, amelyekben van mikrofon, hangszóró és egy Bluetooth-adó. Ha egy gyerek feltesz egy kérdést a babának, az képes az internetre csatlakozni, hogy válaszolni tudjon. A játékban található védtelen Bluetooth-modul könnyen feltörhető, ezért képes kémkedni a gyerekek, illetve a szülők után, emiatt a Német Szövetségi Hálózati Ügynökség (BNA) azt javasolja, hogy a szülők semmisítsék meg a kémjátékok minden darabját – olvasható a Kaspersky Lab közleményében.

A BNA egyik munkatársa megjegyezte: “Az olyan tárgyak, amelyek kamerával és/vagy mikrofonnal vannak ellátva, és amelyek képesek egy jel, valamint az adatok továbbítására azok észlelése nélkül, valójában veszélyeztetik az emberek magánéletét. Ez különösen igaz a gyerekjátékok esetében. Annak érdekében, hogy megvédhessük a legsebezhetőbb pontokat a társadalmunkban, a Cayla babákat betiltották egész Németország területén.” Könnyű lenne a gyártó cégeket hibáztatni, de sajnos ez nem oldja meg a fennálló problémákat. Fontos hangsúlyozni a szülő szerepét is, célszerű átgondolni vásárlás előtt, hogy mire is képes egy adott játék, és megfontolni, mennyire van szüksége gyermekünknek rá.

A szakemberek az alábbiakat javasolják az internetre csatlakoztatható játékok kapcsán:

  • Csatlakozás. Ellenőrizze, hogy valóban szükséges-e a játéknak az internetre csatlakozni. Ha nem, akkor limitálja a játék internetelérhetőségét.
  • Adatvédelem. Ellenőrizze az adott játék hozzáférését adataihoz, ha kell, korlátozza a hozzáférést.
  • Jelszavas védelem. Változtassa meg az alapbeállításban található jelszót.

Digitális korban élünk, amelyben mindig fontos szem előtt tartani, hogy minden olyan eszköz, amely információt tárol, és egyúttal képes azt megosztani, potenciális veszélyforrás lehet.

Forrás: PiacProfit

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!    Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
    Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.