Kártya vagy biometria? – Modern beléptető rendszerek
2019-05-29
Távfelügyelet – az extra biztonság
2019-09-25

Betörő van az otthonomban! Mitévő legyek?

Mindannyian láttunk már olyan filmeket, amelyek a betörések borzalmas és traumatikus világát mutatják be, ezért sokak valóban legrosszabb rémálma, hogy valaki belopózik az éjszaka közepén az otthonába. Szerencsére, a filmekkel ellentétben, a betörők többsége az eltulajdonított értéktárgyainkkal szeretne távozni, és nem az életünkre törni, azonban a tudat még így is nagyon félelmetes! Gondoltuk megpróbáljuk a lehetetlent, és felkészítjük erre a nem kívánatos eseményre.

Ezek a legfontosabbak:

 • A biztonságtechnikai rendszer megfelelő működése és működtetése kiemelt fontosságú - készítsenek tervet mikor kinek a feladata a rendszer ki és bekapcsolása, hiszen ha az nem működik nem is tud jelezni! Évente egyszer érdemes időpontot egyeztetni egy szakemberrel rendszerellenőrzésre, így valóban biztos lehet benne, hogy a rendszer megfelelően funkcionál.
 • A mobilja mindig legyen feltöltve! - A segítség annál hamarabb érkezik, minél hamarabb hívjuk, ezért nem túl szerencsés töltőt keresgélni, miközben betörő ólálkodik a lakásban.
 • Legyen a családnak menekülési terve! - Beszéljenek meg egy biztonságos találkozási helyet vész esetére, ahova mindenki biztonságban eljuthat. Lehet ez az egyik szomszéd vagy egy közelben lakó ismerős, családtag otthona is.
 • Amennyiben éjszaka arra ébred, hogy illetéktelen személy tartózkodik otthonában:

 • Próbáljon meg a lehető legnagyobb csendben maradni! - A hangoskodás, kiabálás elsőre jó ötletnek tűnhet a betolakodó elijesztésére, azonban ezzel csak a pontos helyzetét fedi fel előtte. Ehelyett inkább óvatosan zárja kulcsra a szoba ajtót, és próbáljon minél kevesebb zajt csapni.
 • 112 - Azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon!
 • Felejtse el, hogy rátámad a betolakodóra! - A testi épségé mindennél fontosabb, az elveszett tárgyakat lehet pótolni, az ember életet nem! Amennyiben Ön nem képzett szakember, várja meg amíg a rendőrség megérkezik és biztosítja a terepet és semmiképp se kezdjen kamikaze akcióba!
 • Ne menjen a lakásba!

  Amennyiben hazaérkezéskor betörés nyomait észleli, ne menjen be a lakásba! A betörő még a lakásban tartózkodhat, és nem kizárt, hogy ebben a megszorult helyzetben fizikai erőszakot alkalmaz. Az elkövetők fizikai állapotának felmérése nehéz, ezért a visszatartásuktól óvakodjunk a feltartóztatásuktól! Ebben az esetben is a legokosabb azonnal értesíteni a rendőrséget a 112-es, ingyenesen hívható segélyhívószámon, és megvárni a segítséget!

  Végül, de nem utolsó sorban, ebben az esetben a legjobb támadás a védekezés, fordítson nagy gondot a megelőző intézkedések megtételére, kezdje például egy megfelelő biztonsági rendszer telepítésével! Ne feledje, minden ház és család más és más, ezért a fent leírtak inkább szolgáljanak útmutatóként, ami alapján felépíthetik saját védvonalukat!

  Kérdése, véleménye van? Küldje el most!   Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
   Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.
   Többet szeretne megtudni a betörők elleni védekezésről?

   Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére. Kérje ki tanácsainkat, hívja munkatársunkat ezen a telefonszámon!
   (+36) 46 / 414 - 050