Uniview kamerák
Made in China a csúcsminőséget jelenti?
2017-07-04
chip
Chip az alkalmazottak bőre alá… – valóban?
2017-07-06

Óvatosság az adataink védelmében!

adatlopás

Aggasztó tények az adatlopásról

Az amerikai cégek és kormányzati szervek számára 2016 valóságos rémálom volt a kiberbiztonság területén, 2015-höz képest 40%-kal nőtt az adatlopás és szivárgások száma – derül ki az Identity Theft Resource Center friss tanulmányából. A hivatalos statisztikán túl a nagy botrányok szintjén is rekordévnek számított a tavalyi. A tanulmány ugyan amerikai adatok alapján készült, jó indikátor lehet arra, hogy merre halad a világ a kibertámadások területén.

Az elmúlt években az incidensek célpontjában a magáncégek, az egészségügyi rendszerek és az állami szervek álltak.
Az adatlopás több mint 55%-át tették ki a csalások, amikor is szervereket törtek fel vagy különböző csalárd módokon szereztek meg adatokat. Az esetek nagy részében olyan adatok kerülnek illetéktelenek kezébe, amelyekkel könnyen vissza tudnak élni. A személyi igazolványok száma az esetek 52%-ában került rossz kézbe, míg a bankkártyák adatait az esetek 13,1%-ában lopták el.
Mindezek mellett azért érdemes azt is visszaidézni, mekkora számban borzolta az adatlopás az utóbbi években a kedélyeket:

  • tavaly derült fény arra, hogy a Yahoo 2013-ban és 2014-ben összesen közel 1 milliárd felhasználója adatait veszítette el,
  • a MySpace 360 millió ügyfélszámláját törték fel,
  • a LinkedIn 165 millió előfizetőjének adataihoz jutottak hozzá hekkerek.

A tanulságot nem nehéz levonni: tényleg érdemes a lehető legnagyobb óvatossággal kezelni az adatainkat, jelszavainkat.

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!    Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
    Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.