Hogyan talált meg egy arcfelismerő rendszer több ezer eltűnt gyermeket?
2018-06-13
Veszélyben a biztonsági kamerák? Így előzhető meg egy hekker támadás!
2018-11-29

7 tűzvédelmi tipp, ami életet menthet!

Tudta, hogy a lakóépületekben keletkezett tüzek a leggyakoribbak? És azt, hogy az emberi tényező a tűzesetek túlnyomó részében döntő szerepet játszik? Jó pár esetről halhatott mostanában a médiában, a jó hír azonban az, hogy ezek a tüzek néhány alapvető óvintézkedés betartásával megelőzhetőek.

Írtunk egy listát, mert nekünk első számú a család és az otthon biztonsága

Ez a mi küldetésünk. Minden, a listán található feladat könnyen kivitelezhető, legtöbbször csak a józan eszünkre kell hallgatni és egy picit jobban odafigyelni. A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk elsiklani a részletek felett, pedig ezek az apróságok megmenthetik az életünket! Mindenkinek rengeteg a dolga, elintéznivalója és akkor itt van még egy dolog, amire oda kellene figyelni. Hajlamosak vagyunk ilyenkor legyinteni, hogy velünk úgysem történhet semmi baj. Sajnálatos módon a tűz nem válogat! Segítségképpen összeírtuk a legfontosabb intézkedéseket, amik segítenek megelőzni a katasztrófát, vagy meghozni a helyes döntés, mikor már beütött a baj.

Tudta, hogy a lakóépületekben keletkezett tüzek a leggyakoribbak?

És azt, hogy az emberi tényező a tűzesetek túlnyomó részében döntő szerepet játszik? Tipikus keletkezési ok a tűzhelyen felejtett zsiradék túlhevülése és meggyulladása, a felügyelet nélkül hagyott gyertya, valamint a dohányzás. A nyári időszak sem kivétel ez alól, tűz bármikor keletkezhet, nem csak a téli időszak lehet veszélyes. Jó pár esetről halhatott mostanában a hírekben, de ezek szerencsére nem torkolltak tragédiába. Tiszaújváros, tűzhelyen felejtett étolaj okozott tüzet egy lakás konyhájában, tűz ütött ki egy ózdi lakóház pincéjében, konténer lobbant lángra Tiszaújvárosban, kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Alsóvadászon. Nos, jó hírünk van, ezek a tüzek néhány alapvető óvintézkedés betartásával bizony megelőzhetők.

7 tűzvédelmi tipp, ami megmentheti az életét!

A háztartásban keletkező tüzek többsége emberi figyelmetlenségre, gondatlanságra vezethető vissza, azonban odafigyeléssel és tudatos magatartással az esetek jelentős része megelőzhető. Összeállítottunk egy listát a 7 legfontosabb tűzvédelmi óvintézkedésekkel, amit megtehet családja és otthona védelmében:

 1. Győződjön meg róla, hogy működik a füstérzékelő! – Vajon működik a füstérzékelő vagy csak díszként szolgál? Tudja mikor kell elemet cserélni az érzékelőkben? Egy működő füstjelző berendezés duplájára növeli a túlélés esélyét tűz esetén!
 2. Mindig fújja el a gyertyákat! – Csak egy pillanat műve, és az őrizetlenül hagyott gyertya lángra lobbantja a lakást, és a romantikus este tragédiába fullad.
 3. Vészhelyzet esetén azonnal hagyja el a házat! – Eszébe se jusson vissza szaladni a telefonért vagy a táskáért! A tűz nem játék, átlagosan 3 perce van arra, hogy épségben elhagyja a házat! Fordítsa ezt az időt a menekülésre!
 4. Ne terhelje túl az elektromos hálózatot! – Ne vezessen el kábeleket a szőnyeg alatt, vagy forgalmas helyeken a lakásban ugyanis ez a vezetékek rongálódásához és túl melegedéséhez vezethetnek.
 5. Ne vízzel! - A főzés, mint tűzveszélyes tevékenység kiemelt veszélyforrásnak tekinthető otthonunkban, hiszen a tűzhelyen felejtett olaj, vagy zsiradék túlhevülése és meggyulladása súlyos következményekkel járhat! Soha ne oltsuk a tűzhelyen felejtett ételolajat vízzel!
 6. Tartson rendet a pincében és a padláson! - Ne zsúfolja tele ezeket a helyiségeket éghető dolgok tömkelegével. A könyvek, régi újságok és ruhák könnyen lángra lobbanhatnak. Ajándékozza el inkább a használaton kívüli dolgait vagy béreljen egy erre alkalmas helyiséget.
 7. Ne dohányozzon a lakásban! - Azon kívül, hogy a dohányzás káros, még veszélyes is lehet. A cigaretta által generált tűzesetek a rangsorban a harmadik helyen állnak. Ha már dohányzik, tegye azt a szabadban, és mindig győződj meg róla, hogy rendesen eloltotta a cigarettát!

Mindig álljon készen! A 7 legfontosabb tűzvédelmi tipp betartásával biztonságosabb otthoni környezetet teremt önmagának és családjának, hiszen a katasztrófa elkerülése sosem a szerencsén múlik, hanem a megelőzésen!

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!  Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
  Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.
  Többet szeretne megtudni a tűzvédelemről?

  Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére. Kérje ki tanácsainkat, hívja munkatársunkat ezen a telefonszámon!
  (+36) 46 / 414 - 050