Az algoritmusok titokzatos világa: a videó analitika előnyei
2019-02-20
Kártya vagy biometria? – Modern beléptető rendszerek
2019-05-29

6 hiba, ami végzetes lehet a biztonságra és a videómegfigyelő rendszerekre

Napjaink leghatékonyabb eszköze biztonságunk megóvására egy modern és megbízható kamera rendszer telepítése, ezért egyre többen döntenek vezetékes vagy vezeték nélküli videómegfigyelő rendszerek mellett otthonukban vagy munkahelyükön. Sokszor azonban a megfelelő tervezés vagy kellő információ hiánya olyan hibákhoz vezet, melyek nem csak költségesek, de az otthonuk vagy a munkahelyük biztonságát is veszélybe sodorhatja.

Nézzük mi a 6 leggyakoribb hiba, melyeket ajánlatos elkerülni:

1: Alacsony minőségű, kétes eredetű kamerák

Sokan költségesnek találják a minőségi eszközök beszerzését, ezért inkább alacsonyabb kategóriájú, kétes forrásból származó kamerák mellett döntenek, ezzel faragva kicsit a költségvetésen. Hosszú távon azonban ez a lehető legrosszabb befektetés, hiszen ezek az eszközök megbízhatatlanok, gyakran meghibásodnak és hamar elhasználódnak, arról nem is beszélve, hogy a hekkerek is könnyebben törik fel őket. Egy kellő tapasztalattal és tudással rendelkező szakember kizárólag megbízható forrásból szerzi be a felszerelni kívánt eszközöket, ezzel garantálva a magasabb biztonsági szintet.

2: Távfelügyelet nélküli rendszerek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében 1611 betöréses lopás történt 2018-ban, ami azt jelenti, hogy naponta 4 otthonba törtek be a bűnözők. A kamerák mellett ezért mindenképp előnyös lehet a rendszer távfelügyelethez történő bekötése, hiszen ők a nap 24 órájában rendelkezésre állnak és egy lehetséges incidens esetén azonnal intézkednek.

3: Alulméretezett tárhely

Gyakran elkerüli figyelmünket a tárhely fontossága és méretezése, de ne felejtsük el, hogy a felvételek rögzítéséhez bizony ez is szükséges. Így ennek kiválasztását érdemes hozzáértőkre bízni, hiszen ők pontosan ki tudják számolni a megfelelő tárhelyméretet a rögzíteni kívánt idő és a kamerák képessége alapján.

4: Kamerakép blokkolása

A térfigyelő kamerákat úgy kell elhelyezni, hogy a növényzet vagy egyéb tárgyak, épületrészek ne takarják be a képet. Egy rosszul beállított kamera, ami mondjuk egy tűzfalra néz vagy éppen a szomszéd gyönyörű cseresznye fájára, nem a legkifizetődőbb biztonságunk érdekében. Hasonlóan fontos kérdés a kamerák megfelelő magasságban történő elhelyezése, hiszen ez jelentősen befolyásolhatja a képminőséget.

5: Egy kamera is elég lesz

Egy kamera egyszerre egy adott területet megfigyelésére képes, ezért célszerű több kamerát elhelyezni, melyek a megfigyelni kívánt terület egészét lefedik. Ne essen abba a hibába, hogy úgy gondolja egy jó magasra elhelyezett kamera elegendő lesz, hiszen így nem kap mást, mint rossz felbontású, értékelhetetlen képeket. A megfigyelni kívánt terület adottságait és az elvsárásokat szem előtt tartva ma már számos megoldás létezik, legyen szó akár rendkívül széles látószögű fisheye kamerákról, szuperzoom-ról vagy sötétben is tökéletesen látó kamerákról.

6: Karbantartás hiánya

Tudta, hogy a kamerák rendszeres karbantartása éppolyan körültekintést és hozzáértést igényel, mint a telepítés? A rendszeres karbantartás elmulasztása csökkenti a biztonsági szintet és a berendezések élettartamát. Célszerű ezért a karbantartást egy hozzáértő cégre bízni, akik rendszeresen ellenőrzik a kamerák teljesítményét, és kijavítják az esetleges hibákat.
Egy modern videómegfigyelő rendszer manapság már elengedhetetlen kelléke a betolakodók elleni védekezésnek. A felsoroltak szem előtt tartásával a végzetes és költséges hibák elkerülhetők, és a biztonság is prémium szintre emelhető.

Kérdése, véleménye van? Küldje el most!    Az üzenet elküldése után munkatársunk hamarosan választ küld Önnek, vagy igény szerint visszahívja.
    Megadott adatai biztonságban vannak, másnak nem adjuk át azokat.
    Szeretné Ön is magasabb szintre emelni biztonságát?

    Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére. Kérje ki tanácsainkat, hívja munkatársunkat ezen a telefonszámon!
    (+36) 46 / 414 - 050